Articles

Tapirs: Tapiridae

Posted by admin

LAAGLANDTAPIR (Tapirus terrestris): SOORTENREKENING
MALAYAN TAPIR (Tapirus indicus): SOORTENREKENING

fysieke kenmerken

Tapirs (TAY-purz) hebben spierlichamen die krachtig genoeg zijn om door dikke jungle groei te duwen. Mannetjes zijn iets kleiner dan vrouwtjes. De kop is klein met vlakke zijkanten en een lichte opwaartse boog. De voorste romp fungeert als een neus. De ogen zijn klein en de oren zijn rond en kunnen op zichzelf bewegen. De romp is plat. Tapirs zijn magerder dan neushoorns, en hun korte benen zijn krachtig.

het gewicht van de tapir rust op de derde teen van elk van de vier voeten. Achterpoten zijn drie-teens, terwijl voorpoten zijn vier-teens. Bij drie van de vier soorten is de vacht kort; de bergtapir heeft een langere vacht. Vachtkleur varieert en kan dun zijn, een roodbruine kleur, witachtig grijs, kolenzwart en zwart-wit Tweekleurig. Pasgeborenen hebben horizontale strepen en stippen voor het eerste jaar.Tapirs leven in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Zuidoost-Azië, waaronder Myanmar, Thailand, Cambodja, Vietnam en Sumatra.

HABITAT

met uitzondering van de bergtapir leven deze zoogdieren in laagland regenwouden en andere vochtige bosgebieden. Bergtapirs geven de voorkeur aan nevelwouden, tropische bossen die het hele jaar door bedekt zijn met constante wolken, en paramo, boomloze plateaus van tropisch Zuid-Amerika en het Andesgebergte. Laaglandtapirs komen voor in graslanden en bossen op lagere hoogtes in Zuid-Amerika. Alle tapirs zwemmen en brengen veel tijd door in rivieren en meren. Vrouwtjes hebben vaak afgelegen bossen nodig om te bevallen en hun jongen groot te brengen.

dieet

Tapirs eten kleine takken en bladeren en verse spruiten. Ze halen het voedsel uit bomen met hun tanden en hun mobiele snuit. Ze eten ook gevallen fruit en waterplanten. Op de bergen eten ze in een zigzagpatroon en Eten slechts een klein beetje van elke plant. Deze manier van eten houdt voedsel overvloedig. Als voedsel buiten bereik is, zullen ze reiken, met achterpoten stevig op de grond geplant en voorpoten duwen tegen rotsen of andere natuurlijke objecten. Laaglandtapirs zijn gemeld dat ze gestrande vis eten in het Amazonegebied. Tapirs hebben de neiging om te eten voor de zon opkomt en na zonsondergang.

gedrag en voortplanting

ondanks hun bulk zijn tapirs snelle lopers en wendbare klimmers. Ze zijn in staat om te klimmen en springen verticale hekken of muren van 9,8 voet (3 meter) hoog. Ze zijn schuwe dieren en zijn afhankelijk van het verbergen, verborgen, voor de veiligheid. Om deze reden is er niet veel bekend over hun slaapgewoonten. Er zijn tapirs gezien die in het water slapen. In feite zullen tapirs extra tijd in het water doorbrengen tijdens zeer warm weer, een gewoonte die ze niet alleen koel houdt, maar ook beschermt tegen insecten. Ze kunnen zelfs lopen op de bodem van rivieren en meren voor korte perioden.Hoewel tapirs de voorkeur geven aan de ochtend-en schemeruren van de dag, wordt de laaglandtapir in dichtbevolkte gebieden voor zijn veiligheid strikt ‘ s nachts actief. Tapirs stellen over het algemeen een centrale locatie vast en gebruiken dezelfde paden om keer op keer rond te reizen. Ze markeren hun territorium met urine en stapels mest, of uitwerpselen.

Tapirs zijn socialer tijdens het droge seizoen en op volle manen en interageren op zoutvelden en rivieroevers. Dit is ook waar hofmakerij displays plaatsvinden. Deze rituelen omvatten grommen en krijsen. Na een zwangerschap van dertien maanden, scheidt het vrouwtje zich af en baart een enkel kalf. Het kalf verbergt zich de eerste twee weken in dikke struiken en voedt zich met de moedermelk. Na een paar weken begint het kalf te foerageren of te zoeken naar voedsel bij de moeder en begint het voedsel in zijn dieet op te nemen. Kalveren geven borstvoeding of drinken melk van hun moeder, gedurende maximaal één jaar. Hoewel het niet zeker is, lijken mannelijke tapirs in het wild de verantwoordelijkheid te nemen voor een deel van de kalverfokkerij. Tapirs zijn monogaam (muh-NAH-guh-mus), met slechts één partner, tijdens het broedseizoen, maar veranderen van partner van jaar tot jaar.

Tapirs leven ongeveer dertig jaar in het wild. Behalve mensen, wordt aangenomen dat hun belangrijkste roofdieren jaguars, Puma ‘s, luipaarden, tijgers en anaconda’ s.

TAPIRS en mensen

de tapir wordt bejaagd om zijn huid, die wordt gebruikt voor de vervaardiging van lederwaren. Het wordt ook bejaagd om zijn vlees en andere delen van zijn lichaam, die worden gebruikt om medicijnen te maken.

FOLKLORE en feiten over de TAPIR

  • het woord “tapir “komt van een Braziliaans Indiaas woord dat” dik ” betekent, wat verwijst naar de huid.
  • sommige culturen beweren dat het poeder van de gemalen hoef van een tapir epilepsie kan genezen.Een Maleise mythe beweert dat God de tapir maakte van overgebleven delen van andere dieren die al waren geschapen.
  • de tapir staat bekend als de” bergkoe ” in Belize.

staat van instandhouding

alle vier de soorten staan op de lijst als bedreigd, met een zeer hoog risico van uitsterven in het wild, of kwetsbaar, met een hoog risico van uitsterven in het wild als gevolg van de vernietiging van habitats en de jacht.

LAAGLANDTAPIR (Tapirus terrestris): soorten

fysieke kenmerken: laaglandtapirs zijn 1,8 tot 2,2 meter lang en hebben een staart van 5 tot 10 centimeter lang. Ze wegen 396 tot 660 Pond (180 tot 300 kilogram) en hebben een schouderhoogte van 2,5 tot 3,5 voet (.77 tot 1,10 meter). Deze soort is bruin tot zwart of dun van kleur. Hun zwarte manen lopen van het voorhoofd tot middenachter.

geografische spreiding: Laaglandtapirs komen voor in Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Noord-Argentinië en de guiana ‘ s.

Habitat: Laaglandtapirs leven in laagland regenwouden en bergwolken tot 1500 meter in Ecuador. Ze leven op grotere hoogten op andere locaties.

dieet: Laaglandtapirs eten bomen, struiken en kruiden. Ze eten ook waterplanten en lopen over rivierbodems terwijl ze zich voeden. Laaglandtapirs spelen een belangrijke rol in hun ecosysteem door het verspreiden van zaden. Als ze eten, spugen ze een deel van de zaden uit, die kunnen uitgroeien tot planten. Dit houdt voedsel en planten in overvloed.

gedrag en voortplanting: Laaglandtapirs verzamelen zich rond zoutpannen, die ze nodig hebben om nutriënten te verkrijgen. Anders zijn het meestal Solitaire wezens. Het zijn wendbare zwemmers en brengen tijd door in het water. Als ze bang zijn, schreeuwen ze luid. Op het land staan ze absoluut stil om detectie te voorkomen. In het water dompelen ze zich onder tot alleen het puntje van hun snuit uit het water steekt.De zwangerschap duurt 385 tot 412 dagen en resulteert in één enkele geboorte. Tijdens het broedseizoen zijn laaglandtapirs monogaam. Ze zullen van seizoen tot seizoen van partner wisselen. In gevangenschap wordt deze soort ongeveer vijfentwintig jaar oud. In het wild is hun voornaamste roofdier de jaguar.

Lowland tapirs and people: in inheemse religies is de tapir begiftigd met magische krachten. Deze soort wordt bejaagd om zijn vlees, Leer en lichaamsdelen voor gebruik in de geneeskunde. Laaglandtapirs zijn belangrijk voor hun ecosysteem vanwege hun vermogen om zaden te verspreiden.

staat van instandhouding: Laaglandtapirs worden als kwetsbaar aangemerkt als gevolg van de vernietiging van bossen, de jacht en de concurrentie van vee. Een hernieuwde belangstelling voor de vleesindustrie eist ook zijn tol bij de bevolking. Malay

MALAYAN TAPIR (Tapirus indicus): soorten

fysieke kenmerken: deze soort is 1,85 tot 2,50 meter lang en heeft een staart van 5 tot 10 centimeter. Ze wegen 550 tot 825 pond (250 tot 375 kilogram) en hebben een schouderhoogte van 35 tot 41 inch (90 tot 105 centimeter). Deze grote tapir heeft een zwarte vacht behalve de achterste helft boven de poten, die wit is.

geografisch bereik: Maleisische tapirs komen voor in Zuidoost-Azië, waaronder Myanmar, Laos, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Indonesië en Thailand.

Habitat: Maleisische tapirs leven in de laaglandbossen van moerassen en bergen tot een hoogte van 2.000 meter. Deze soort heeft een permanente waterbron nodig met veel water om te drinken en te baden. De meeste populaties komen voor in moerassen en laaglandbossen.

dieet: Maleisische tapirs geven de voorkeur aan malse bladeren en scheuten van bepaalde bomen en struiken. Ze eten mos en een verscheidenheid aan fruit. Uit een studie in Thailand bleek dat deze soort de voorkeur gaf aan negenendertig plantensoorten waarvan 86,5 procent werd gegeten als bladeren, 8,1 procent als fruit en 5,4 procent als takjes met bladeren. Omdat ze niet verteren de zaden evenals multi-magente dieren, hun ontlasting bevat zaden die uiteindelijk leiden tot nieuw plantenleven.

gedrag en voortplanting: Maleisische tapirs zijn nachtdieren en rusten in afzondering tijdens daglicht. Deze uitstekende zwemmers geven Schelle fluitjes wanneer ze gealarmeerd zijn of proberen hun nakomelingen te kalmeren. Ze volgen paden met het hoofd naar beneden, snuffelend aan de grond. Hun reukvermogen is goed, terwijl hun gezichtsvermogen zwak is.De zwangerschap duurt 390 tot 407 dagen en resulteert in één enkele geboorte. Het kalf verzorgt de eerste zes tot acht maanden, waarna het de vegetatie van volwassenen begint te eten. Deze soort is rond de leeftijd van drie jaar klaar om te broeden. Maleisische tapirs leven ongeveer dertig jaar in het wild, en hun belangrijkste roofdieren zijn tijgers en luipaarden.Malayan tapirs and people: Malayan tapirs bejaagd in sommige gebieden van Azië voor vlees en andere producten en illegaal verhandeld in andere gebieden. Mensen zijn altijd de belangrijkste vijand van de Maleisische tapir geweest.

staat van instandhouding: deze soort staat op de lijst als bedreigd. Hun boshabitat wordt in een alarmerend tempo vernietigd voor landbouwdoeleinden. Aziatische landen hebben wetten die Maleisische tapirs beschermen, maar ze worden nog steeds gedood voor hun vlees. ∎

for MORE INFORMATION

Books:

Emmons, Louise H. Neotropical Rainforest Mammals: A Field Guide, 2nd ed. Chicago: University Of Chicago Press, 1997.

Kricher, John. A Neotropical Companion, 2nd ed. Princeton: Princeton University Press, 1999.

Web sites:

” Animal Bytes: Tapirs.”Sea World. http://www.seaworld.org/AnimalBytes/tapirs.htm (geraadpleegd op 9 juli 2004).

” Braziliaanse of laagland Tapir.”Enchanted Learning. http://www.enchantedlearning.com/subjects/mammals/tapir/Tapirprintout.shtml (geraadpleegd op 9 juli 2004).

” Malayan Tapir.”Animal Info. http://www.animalinfo.org/species/artiperi/tapiindi.htm (geraadpleegd op 9 juli 2004).

” Malayan Tapir.”Animal Planet. http://animal.discovery.com/fansites/jeffcorwin/carnival/lilmammal/malayantapir.html (geraadpleegd op 9 juli 2004).

” De Tapir Galerij.”Tapir Preservation Fund. http://www.tapirback.com/tapirgal/ (geraadpleegd op 9 juli 2004).

Related Post

Leave A Comment