Articles

Tapirs: Tapiridae

Posted by admin

LOWLAND TAPIR( Tapirus terrestris): ARTER KONTOER
MALAYAN TAPIR (Tapirus indicus): ARTER KONTOER

FYSISKE EGENSKAPER

Tapirs (TAY-purz) har muskuløse kropper som er kraftige nok til å presse gjennom tykk jungel vekst. Hannene er litt mindre enn kvinner. Hodet er lite med flate sider og en liten oppadgående bue. Den fremre kofferten fungerer som en nese. Øynene er små og ørene er runde og i stand til å bevege seg på egen hånd. Rumpen er flat. Tapirer er tynnere enn neshorn, og deres korte ben er kraftige.

tapirens vekt hviler på den tredje tåen på hver av de fire føttene. Hind føtter er tre-toed, mens foran føttene er fire-toed. I tre av de fire artene er kappen kort; fjelltapiren har lengre pels. Frakkfargen varierer og kan være dun, en rødbrun farge, hvitaktig grå, kullsvart og svart-hvitt to-tone. Nyfødte har horisontale striper og prikker for det første året.

GEOGRAFISK OMRÅDE

Tapirer lever I Sør-Amerika, Mellom-Amerika Og Sørøst-Asia, inkludert Myanmar, Thailand, Kambodsja, Vietnam og Sumatra.

HABITAT

med unntak av fjellet tapir, disse pattedyr lever i lavlandet regnskog og andre fuktige skogsområder. Mountain tapirs foretrekker sky skoger, tropiske skoger som er dekket med konstante skyer året rundt, og paramo, treløse platåer av tropisk Sør-Amerika og Andesfjellene. Lavlandet tapirs finnes i gressletter og skog i lavere høyder I Sør-Amerika. Alle tapirene svømmer og tilbringer mye tid i elver og innsjøer. Kvinner trenger ofte bortgjemte skoger for å føde og heve sine unge.

KOSTHOLD

Tapirer spiser små grener og blader samt friske spirer. De trekker maten fra trær ved hjelp av tennene og deres mobile snute. De spiser også falt frukt og vannplanter. På fjellet spiser de i et zigzag mønster og spiser bare litt fra hver plante. Denne metoden for å spise holder maten rikelig. Hvis maten er utenfor rekkevidde, vil de nå opp, med bakbena plantet fast på bakken og foran føttene presser mot steiner eller andre naturlige gjenstander. Lavlandet tapirer har blitt rapportert å spise strandet fisk i Amazonas. Tapirer har en tendens til å spise før solen stiger og etter at den setter seg.

OPPFØRSEL og REPRODUKSJON

til tross for sin bulk, tapirer er raske løpere og smidige klatrere. De er i stand til å klatre og hoppe vertikale gjerder eller vegger som måler 9,8 fot (3 meter) høye. De er sjenerte dyr og er avhengige av skjul, skjult, for sikkerhet. Av denne grunn er ikke mye kjent om deres søvnvaner. Noen tapirer har blitt sett sovende i vannet. Faktisk vil tapirer tilbringe ekstra tid i vannet under veldig varmt vær, en vane som ikke bare holder dem kule, men beskytter dem mot insekter. De kan til og med gå på bunnen av elver og innsjøer i korte perioder.

selv om tapirer foretrekker daggry og skumring på dagen, i tett befolkede områder blir lavlandet tapir strengt nattlig, aktiv om natten, for sin sikkerhet. Tapirer etablerer generelt en sentral beliggenhet og bruker de samme stiene til å reise rundt gang etter gang. De markerer deres territorium med urin og hauger av mugg eller avføring.

Tapirer er mer sosiale i den tørre årstiden og ved fullmåner og samhandler på saltlunker og elvebredder. Dette er også hvor frieri skjermer finner sted. Disse ritualene inkluderer grynting og angiveri. Etter en tretten måneders graviditet skiller kvinnen seg og føder en enkelt kalv. Kalven gjemmer seg i tykk busk i de første to ukene, og spiser av morsmelken. Etter noen uker begynner kalven foraging, eller søker, etter mat med moren, og begynner å inkludere maten i kostholdet. Kalver sykepleier, eller drikker sin mors melk, i opptil ett år. Selv om det ikke er sikkert, mannlige tapirer i naturen synes å ta ansvar for noen av kalv-oppdrett. Tapirer er monogame (muh-NAH-guh-mus), har bare en kompis, i avlssesongen, men bytter partnere fra år til år.

Tapirer lever omtrent tretti år i naturen. Bortsett fra mennesker, er det antatt at deres viktigste rovdyr inkluderer jaguarer, pumas, leoparder, tigre og anacondas.

TAPIRER og MENNESKER

tapiren jages for sin hud, som brukes til å lage lærvarer. Det er også jaktet på kjøttet, så vel som andre deler av kroppen, som brukes til å lage medisin.

FOLKLORE og FAKTA om TAPIR

  • ordet «tapir» kommer fra Et Brasiliansk Indisk ord som betyr «tykk», som refererer til skjulet.
  • noen kulturer hevder at pulveret fra en tapir ‘ s ground-up hov kan kurere epilepsi.
  • En malayisk myte hevder At Gud skapte tapiren fra rester av andre dyr som allerede er skapt.
  • tapiren er kjent som «fjellkua» I Belize.

BEVARINGSSTATUS

Alle fire arter er Oppført Som Truede, står overfor en svært høy risiko for utryddelse i naturen, Eller Sårbar, står overfor en høy risiko for utryddelse i naturen, på grunn av ødeleggelse av habitat og jakt.

LOWLAND TAPIR (Tapirus terrestris): ARTER KONTOER

Fysiske egenskaper: Lowland tapirs er 6 til 7 fot (1,8 til 2,2 meter) i lengde med en hale som måler 2 til 4 inches (5 til 10 centimeter) lang. De veier 396 til 660 pounds (180 til 300 kilo) og har en skulderhøyde på 2,5 til 3,5 fot (.77 til 1,10 meter). Denne arten er brun til svart eller dun i fargen. Deres svarte mane løper fra pannen til midten av ryggen.

Geografisk område: tapirer I Lavlandet finnes I Brasil, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, nordlige Argentina og guianaene.

Habitat: Lavlandet tapirs lever i lavlandet regnskog og fjellskyskoger opp til 4,920 fot (1,500 meter) I Ecuador. De bor i høyere høyder på andre steder.

Kosthold: Lavlandstapirer spiser trær, busker og urter. De spiser også vannplanter og går på elvbunn som de spiser. Lowland tapirs spiller en viktig rolle i deres økosystem ved å spre frø. Når de spiser, spytter de noen av frøene ut, som kan vokse til planter. Dette holder mat og planteliv rikelig.

Oppførsel og reproduksjon: Lavlandstapirene samler seg rundt saltsletter, som de trenger for å skaffe næringsstoffer. Ellers er de for det meste ensomme skapninger. De er smidige svømmere og tilbringer tid i vannet. Når de er redde, skriker de høyt. På land står de helt stille for å unngå deteksjon. I vannet fordyper de seg til bare spissen av snoutene stikker ut av vannet.

Graviditet varer 385 til 412 dager og resulterer i en enkelt fødsel. I avlssesongen er lavlandstapirene monogamiske. De vil bytte partnere fra sesong til sesong. I fangenskap lever denne arten til å være omtrent tjuefem år gammel. I naturen er deres viktigste rovdyr jaguaren.

Lavlandet tapirer og folk: i innfødte religioner er tapir utstyrt med magiske krefter. Denne arten er jaktet for kjøtt, lær og kroppsdeler til bruk i medisin. Lowland tapirs er viktige for deres økosystem på grunn av deres evne til å spre frø.

Bevaringsstatus: lavlandstapirer er oppført Som Sårbare på grunn av skogødeleggelse, jakt og konkurranse fra husdyr. En fornyet interesse for villkjøttindustrien tar også sin toll på befolkningen. ∎

MALAYANSK TAPIR (Tapirus indicus): ARTREGNSKAP

Fysiske egenskaper: denne arten er 6 til 10 fot (1,85 til 2,50 meter) lang med en hale som måler 2 til 4 tommer (5 til 10 centimeter). De veier 550 til 825 pounds (250 til 375 kilo) og har en skulder høyde på 35 til 41 inches (90 til 105 centimeter). Denne store tapiren har en svart frakk bortsett fra den bakre halvdelen over bena, som er hvit.

Geografisk område: Malayiske tapirer finnes I Sørøst-Asia, Inkludert Myanmar, Laos, Kambodsja, Vietnam, Malaysia, Indonesia og Thailand.

Habitat: Malayan tapirs lever i lavlandet skoger av sumper og fjell opp til en høyde på 6,560 fot (2,000 meter). Denne arten trenger en permanent vannkilde med rikelig med vann til drikking og bading. De høyeste bestandene finnes i sumper og lavlandsskoger.

Kosthold: Malayanske tapirer foretrekker ømme blader og skudd fra visse trær og busker. De spiser mose og et utvalg av frukt. En Thailand-studie viste at denne arten foretrukket trettifem plantearter, hvorav 86, 5 prosent ble spist som blader, 8, 1 prosent som frukt og 5, 4 prosent som kvister med blader. Fordi de ikke fordøyer frøene, så vel som multi-stomached dyr, inneholder avføringen frø som til slutt fører til nytt planteliv.

Oppførsel og reproduksjon: Malayanske tapirer er nattlige og hviler i tilbaketrukkethet i dagslys. Disse gode svømmere avgir skingrende fløyter når skremt eller prøver å slå seg ned sine avkom. De følger stier med hodet ned, sniffing bakken. Deres luktesans er god mens synet er svakt.

Graviditet varer mellom 390 og 407 dager og resulterer i en enkelt fødsel. De første seks til åtte måneder, da det begynner å spise vegetasjon av voksne. Denne arten er klar for avl rundt en alder av tre år. Malayanske tapirer lever i omtrent tretti år i naturen, og deres viktigste rovdyr er tigre og leoparder.

Malayiske tapirer og mennesker: Malayiske tapirer er jaktet i enkelte områder Av Asia for kjøtt og andre produkter og ulovlig handlet i andre områder. Mennesker har alltid vært hovedfienden Til Den Malaysiske tapiren.

Bevaringsstatus: denne arten er Oppført Som Truet. Deres skog habitat blir ødelagt i et alarmerende tempo for landbruksformål. Asiatiske land har lover som beskytter Malayanske tapirer, men de blir fortsatt drept for kjøttet. ∎

FOR MER INFORMASJON

Bøker:

Emmons, Louise H. Neotropiske Regnskogpattedyr: En Feltguide, 2. utg. Universitetet I Oslo, 1997.

Kricher, John. En Neotropisk Følgesvenn, 2.utg. Princeton: Princeton University Press, 1999.

Nettsteder:

«Dyr Bytes: Tapirs.»Sea World. http://www.seaworld.org/AnimalBytes/tapirs.htm (tilgjengelig 9. juli 2004).

» Brasiliansk Eller Lavlandet Tapir.»Enchanted Læring. http://www.enchantedlearning.com/subjects/mammals/tapir/Tapirprintout.shtml (tilgjengelig 9. juli 2004).

«Malayisk Tapir.»Dyr Info. http://www.animalinfo.org/species/artiperi/tapiindi.htm (tilgjengelig 9. juli 2004).

«Malayisk Tapir.»Animal Planet. http://animal.discovery.com/fansites/jeffcorwin/carnival/lilmammal/malayantapir.html (tilgjengelig 9. juli 2004).

» Tapir-Galleriet.»Tapir Bevaring Fond. http://www.tapirback.com/tapirgal/ (tilgjengelig 9. juli 2004).

Related Post

Leave A Comment