Articles

Min Top 7 kosttilskud til endometriose relief

Posted by admin
spred kærligheden
  • 2

denne artikel indeholder tilknyttede links. Hvis du køber et produkt gennem en af dem, modtager jeg en provision (og ingen ekstra omkostninger for dig). Jeg støtter kun produkter, som jeg personligt har brugt og nydt godt af personligt. Tak for din støtte!

mens jeg er en stor fortaler for at spise godt for endometriose og har min egen personlige version af ‘endometriose diet’ – som undgår inflammatoriske fødevarer og understøtter mine hormoner og afgiftningssystemer – finder jeg også at tilføje kvalitetstilskud så nyttige. Jeg har henvendt mig til urter og kosttilskud i håb om at opleve yderligere lindring fra min endometriose og dens relaterede symptomer. Det er dog vigtigt at bemærke, at brug af urter og kosttilskud ikke bør erstatte traditionelle, ordinerede behandlingsmuligheder. Urter og kosttilskud til endometriose kan indarbejdes i en kvindes behandlingsplan ud over de terapier, hun er blevet instrueret i at bruge af sin sundhedsudbyder.

det er vigtigt at tjekke ind hos en sundhedsudbyder, før du prøver urter eller kosttilskud til endometriose.

uanset om du er ny til diagnosen eller langvarig lidelse, er du sandsynligvis her for at lære lidt mere om, hvordan du kan få en vis lettelse med de rigtige kosttilskud til endometriose. At leve med denne sygdom betyder, at dit immunsystem føles ret svagt. Endometriose er forankret i både en autoimmun reaktion i kroppen og en hormonel ubalance af østrogenoverskud. Mens jeg altid altid har en” mad først ” tankegang, når jeg adresserer symptomerne på endometriose, har jeg fundet kosttilskud til endometriose kan overbelaste arbejdet med mad i kroppen og fremskynde processen med symptomhåndtering og genopretning.

jeg har ikke talt så åbent om, hvilke kosttilskud jeg tager, fordi vi alle er forskellige, og jeg er ikke ernæringsekspert. For nylig har jeg oplevet en så mærkbar forskel, og mange af jer spørger mig om det, jeg vil dele mere om, hvad jeg tager.

hvert år bryder jeg min egen rekord for antallet af forkølelser fanget, jeg er begyndt at spekulere på, om der var mere til min forkølelse end almindelig uheld. Selvom vi gør det bedste for vores kroppe, Hvorfor føles det som om vi har fået den korte ende af pinden, når det kommer til mit immunsystem og endometriose? Vores forkølelse synes værre end før vi havde endometriose, og kommer oftere og bliver hos os længere. Hvorfor?

påvirker endometriose immunsystemet?

endometriose er en kronisk tilstand. Årsagerne til endometriose varierer og er dårligt forstået. Læger ved stadig ikke alt om, hvad der udløser denne tilstand. Årsager kan være kombinationen af flere faktorer, herunder genetik og immundysfunktion. Endometriose er endnu ikke klassificeret som en autoimmun sygdom, men det kan øge risikoen for autoimmune sygdomme. Den inflammatoriske karakter af endometriose ser ud til at udløse en ubalance i immunsystemet.

vores immunsystem beskytter vores krop mod indtrængende. Men immunsystemet kan komme ud af balance. Hvis du har en autoimmun sygdom, angriber din krop sig selv, som om det var en udenlandsk invaderer. Betændelse er en del af denne autoimmune respons. At have endometriose kan øge din risiko for andre sundhedsmæssige forhold. Nogle af disse tilstande, kaldet comorbiditeter, er autoimmune sygdomme. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvad du bør vide om de sundhedsrisici, der er forbundet med endometriose.

endometriose har været stærkt forbundet med et svækket immunsystem, og mange kvinder finder sig i at fange alt, hvad der kommer deres vej, ud over at håndtere symptomerne på endometriose og andre tilstande, det er forbundet med, såsom IBS og eksem. Nogle gange får jeg flu-symptomer dagen før min periode, og så forsvinder de, når den ankommer, og jeg har hørt andre endo-søstre sige det samme.

i tidligere blogindlæg har jeg detaljeret den rigtige diættilgang til endometriose, herunder de fødevarer, du bør undgå, samt dykning dybt, hvorfor afslutning af kaffe er et af de vigtigste forslag til endometriose-dietten. Når du har disse elementer i protokollen i gang, er det tid til at se på de bedste kosttilskud til endometriose, der kan føjes til din daglige rutine.

kan vi lette vores symptomer med kosttilskud til endometriose?

spørgsmålet er i sagens natur kompliceret, da vi ikke er en krop eller sygdom, der passer til alle. Men der er nogle vitaminer og kosttilskud til endometriose, jeg tager, der hjælper med at genoprette balancen i mit liv ved at forbedre mit generelle helbred og yde støtte til et sundt inflammatorisk respons, stress og smerte. Som vi ved, guld standard behandling for endometriose er udskæring kirurgi med en ekspert endometriose kirurg. Og kosttilskud eller urter erstatter ikke det, men er snarere et værktøj til at hjælpe dig med at leve dit bedste liv.

i de sidste 18 måneder forsøgte jeg at hjælpe min krop med nogle kosttilskud til endometriose og superfødevarer. De har holdt mig igennem nogle hårde tider uden at blive syg, og har generelt støttet min krop i kampen mod endo. Jeg prøvede forskellige kosttilskud og forskellige mærker. Nedenfor kan du se, hvilke der fungerer for mig.

jeg har stadig nogle dårlige dage, når jeg føler mig svag og træt. Men jeg har været usædvanlig Heldig. Min sidste rigtige forkølelse var April 2017 (to måneder før min laparoskopi).

der er ingen videnskabelig konsensus om effekten af at bruge urter og kosttilskud til endometriose og dets relaterede symptomer. Urter og kosttilskud kan dog påvirke forskellige individer på forskellige måder, og nogle kan opleve lindring af symptomer, når de bruger visse urter eller kosttilskud på en sund og sikker måde.

mine yndlingstilskud til endometriose

aften primroseolie til endometriose

en essentiel fedtsyre i aften primroseolie kaldet gamma-linolensyre (GLA) er antiinflammatorisk og virker til at hæmme tumorvækst hos dem med endometriose. Olien fra denne vidunderlige blomst har antiinflammatoriske egenskaber og hæmmer væksten af unormalt væv. Nogle af tumorvæksterne er forårsaget af prostaglandiner. GLA i primroseolie udjævner prostaglandinproduktionen og kan reducere smerter fra livmoderkontraktioner.

gå tjek produktet selv!

Serrapeptase for smerte & betændelse med endometriose

Serrapeptase har været en rigtig gave for mig. Jeg lider af svækkende kramper og plejede at håndtere smerten med receptpligtige smertestillende midler. En ven introducerede mig for denne mulighed for et par måneder siden, og det har bestemt ændret mit liv. Det har taget mit smerteniveau fra helt uudholdeligt til helt håndterbart. Jeg taler om dyb mavesmerter, smerter i livmoderen og forfærdelige kramper (ikke kun i min periode). Jeg vil varmt anbefale alle, der leder efter lindring uden at vende sig til narkotika. Det har været en ægte velsignelse.

der er visse kosttilskud, du kan bruge til at hjælpe med symptomerne på endometriose, men der er et supplement, der skiller sig ud som at have stor succes for at hjælpe med endometriose, og det er serrapeptase.

og igen, Jeg elsker det, fordi jeg havde succes med dette supplement i at hjælpe med at reducere mine symptomer på endometriose. Dette produkt er en fremragende antiinflammatorisk. Sammen med en sund kost har det holdt min endometriose smerte og symptomer under kontrol. Jeg har taget serrapeptase i 3 måneder nu, og min smerte er væk! Det har også forbedret min fordøjelse, jeg har næsten aldrig mavesmerter nu.

den dosis, der virker for mig, er 3 tabletter om dagen på tom mave (om morgenen før 1 time 30min før du spiser morgenmad, det samme før frokost og før middag), og jeg tager det hver dag. Det vigtigste er at starte med 1 tablet i den første uge. Så den anden du går med 2 tabletter, og derefter med 3. Dette er min 4.måned at tage dette, og forbedringen i smerte er stor, jeg har stadig nogle smerter, men mindre end før i intensitet og sjældnere. Jeg har læst, at Serrapeptase taget sammen med Nattokinase helt har elimineret smerter for nogle kvinder med endometriose, så jeg vil nu prøve Nattokinase for at se, om det også virker for mig.

gå tjek produktet for dig selv!

mælketistel til endometriose

at leve med endometriose betyder, at du bestemt skal passe på din lever! Det bedste tidspunkt at gøre det er med nogle kosttilskud som mælketistel. Det er ikke nødvendigt at tage det hele tiden. Den bedste periode til at rense din lever er før og under din periode. Jeg forsøgte forskellige typer naturlige kosttilskud til sund leverfunktion. Og mælketistel er det, jeg kan lide mest.

denne urt indeholder silymarin, reparerer cellerne i din lever og beskytter cellerne mod skader (derved regenererer leverens styrke til at afgifte kroppen af overskydende østrogen), og det er antiinflammatorisk. Så dette er en kraftig urt til endometriose! Jeg må sige, at dette virkelig hjælper. Så helt sikkert give det en chance-gå tjek produktet selv!

silymarin i frøene menes at være antiinflammatorisk og understøtter sund leverfunktion. Leveren er ansvarlig for filtrering af toksiner i vores krop, herunder overskydende hormoner som østrogen.

vegansk EPA og DHA olie

denne olie er pakket fuld af Omega 3 fedtsyrer, som er fremragende antiinflammatoriske midler og også vigtige for sund hormonfunktion. Reduktion af betændelse hjælper med at reducere smerteniveauer, og omega 3 ‘ er har vist sig at have en betydelig indvirkning på niveauerne af endometriose smerter i bækkenområdet. Også betændelse har nu været stærkt forbundet med depression, som mange kvinder med endometriose lider af og også kan hindre kroppens evne til at heles. Selvfølgelig kan du bruge fiskeoliekapsler, men jeg er veganer, så jeg går efter denne.

N-acetylcystein (NAC) til endometriose

dette er en kraftig antioksidant og antiinflammatorisk. NAC hjælper med at øge produktionen af glutathion; en vigtig antioksidant, som din krop producerer naturligt, der hjælper med at reducere skader på frie radikaler. NAC spiller en rolle i din krops afgiftning af tungmetaller og andre skadelige stoffer. Den vigtigste kvalitet af NAC for kvinder med endometriose er, at forskning viser, at NAC effektivt behandler ovarieendometriose.

det kan hjælpe med at reducere cystestørrelser, har ingen bivirkninger sammenlignet med aktuelt vedtagne hormonbehandlinger, og det er ikke så invasivt som andre hormonbehandlinger; derfor bevarer NAC fertilitet. Vigtigst er det, at NAC hjælper med at lindre smerten ved endometriose, og det forbedrer ægløsningshastigheden betydeligt, hvilket igen øger chancerne for at blive gravid (forbedrer fertiliteten).

NAC er blevet godt undersøgt i forhold til endometriose, og her er et par interessante resultater:

  • i en undersøgelse af 92 kvinder fik behandling i 3 måneder med NAC endometriomer til at reducere, men den gruppe, der ikke fik behandlingen, fik deres endometriomer til at vokse markant. Den samme undersøgelse så også smertereduktion såvel som otte graviditeter.
  • i en undersøgelse af 398 kvinder, der blev behandlet med en NAC i kombination med 2 andre næringsstoffer, blev bækkensmerter reduceret markant efter 3 måneder og endnu mere efter 6 måneders behandling.

NAC ‘ s evne til at reducere størrelsen af endometriomer er særlig interessant, når vi ser på infertilitet: endometriomer er cyster i æggestokkene, og de reagerer ofte ikke godt på medicinsk behandling. De gør det vanskeligere at hente æg, og hvis du gennemgår ovariestimulering under IVF, kan de forårsage alvorlig (yderligere) smerte. De forstyrrer også ægløsning og endda beskadiger æggestokkens væv.

hvis du prøver at blive gravid, anbefaler jeg stærkt at tage NAC som et supplement ud over at følge en antiinflammatorisk diæt, især hvis du har en historie med endometriomer.

jeg elsker denne!

Magnesium til endometriose

de fleste af os er mangelfulde i magnesium. Når din krop ikke har nok Magnesium, opstår systemisk betændelse. Dette kan resultere i træthed, hovedpine/migræne, ømhed og smerter. Magnesium hjælper også med at holde adrenal stresshormoner under kontrol. Dette er en big deal, som stress hormoner smide alt off smæk! Faktisk finder jeg det så nyttigt til smertebehandling, at jeg også bruger det som salt i bade og som en spray på min mave for at reducere kramper.

4 måder at bruge Magnesium til endometriose (du behøver ikke dem alle, bare find ud af, hvilken vej der fungerer bedst for dig)

  1. kosttilskud og kost

for dem af os med endometriose er det vigtigt at være opmærksom på, at magnesium kan hjælpe os med at bekæmpe træthed og afbalancere vores hormoner. Jeg tager piller, når jeg husker det.

2. Magnesiumolie

jeg gnider også olien ind, når jeg har smerter eller ved, at jeg skal på. Magnesium spray, min absolutte go-to endometriose smertelindring værktøj. Som tidligere nævnt er magnesium et muskelafslappende middel og kan hjælpe med at reducere kramper i vores kroppe. Magnesium spray er også en fantastisk måde at få mere magnesium ind i dit system, hvis kosttilskud ikke er helt ruten for dig.

3. Magnesiumbadesalte

ligesom med magnesiumspray absorberer vores hud mineralet, og det når de områder, hvor vi har mest brug for det hurtigere, end hvis vi tog et supplement.

4. Magnesiumbalsam

jeg ser periodebalsamer dukke op mere og mere i disse dage. Du kan nu få magnesiumbaserede balsamer til muskelkramper for at gnide ind i ømme pletter på farten.

gurkemeje

ah gurkemeje! Sådan et undervurderet krydderi. Det er naturens anti-inflammatorisk. Og med betændelse en sådan nøglefaktor i endometriose, skal vi overveje, om gurkemeje kan være til gavn. . Jeg ved, at du sikkert kender det som et madlavningskrydderi, men hvad med dets medicinske egenskaber?

dette er supplementet, der faktisk førte mig til smerten. Når du kæmper med kronisk sygdom, kæmper du med betændelse. De går naturligvis hånd i hånd. At tage et gurkemeje supplement er en anden kraftfuld måde at støtte dit antiinflammatoriske spil på. Gurkemeje hjælper din krop med at opretholde et sundt betændelsesrespons. Det understøtter også kardiovaskulær sundhed og kognitiv funktion. Det er en effektiv antiinflammatorisk, som nu er knyttet til forbedring af symptomer på depression.

gurkemeje er især nyttigt, hvis din endometriose, fordi det også hjælper med at reducere tarmbetændelse og tarmpermeabilitet (utæt tarm). Det gør det ved at øge mængden af slim i tarmvæggen og forbedre tarmmikrobiomet.

et af problemerne med gurkemeje er, at det behandles så hurtigt i vores fordøjelsessystem, at ikke meget bliver absorberet. Men her er et pænt lille trick: når det kombineres med sort peber, kan du øge absorptionen med 2000%.

der er to måder, du kan øge mængden af (eller begynde at tilføje) gurkemeje til din kost:

  1. føj det til din mad. Sørg for, at når du tilføjer gurkemeje til dine retter, tilføjer du også sort peber for at øge den mængde, du absorberer.
  2. Tag et tillæg. Et gurkemeje-eller curcumin-supplement kan være en god mulighed for at hjælpe din krop med at reducere sin kroniske betændelse og begynde at helbrede din tarm.

jeg prøvede forskellige mærker, men endte med at elske denne.

Megafood Kvinders One Daily – Multivitamin

jeg kan ikke lide at tage for mange kosttilskud — da jeg foretrækker at få mine næringsstoffer fra den mad, jeg spiser. Når det er sagt, tager jeg et fødevarebaseret multivitamin fra MegaFood. For mig er det næsten lidt “sikkerhed”, at jeg får nok af de næringsstoffer, som min krop har brug for for at trives. Dette særlige produkt er fantastisk til at reducere stress og hormonbalancering også.

fordi det er madbaseret, kan du tage det på tom mave (ingen forstyrrede maver her), og din krop vil fordøje næringsstofferne mere effektivt, da de er baseret på fødevarer-og ikke syntetiske. Hvorfor betyder det noget? Når din krop genkender et stof, absorberer du mere og undgår at skabe “dyre tisse”. ha!

igen vil jeg gøre det klart, at vi alle er forskellige. Jeg har brugt år på at reducere mine betændelsesniveauer og arbejde med min krop for at reducere min smerte. Disse kosttilskud for mig synes at være kirsebæret på toppen for at få mine perioder til at føle sig normale.

Lad mig vide, hvordan du oplever det!

*jeg vil altid foreslå, at du tjekker med din læge og / eller ernæringsekspert for at sikre, at disse er rigtige for dig, før du prøver, og som altid er vi alle forskellige, så mens disse fungerede for mig, fungerer de muligvis ikke for dig.

tjek mine favoritter!

lad os blive sociale! Kom og hils på Instagram og Facebook eller tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Hso,

Lora

Læs også:

  • endometriose måltidsplan – Sådan kommer du i gang
  • Sådan spiser du for at reducere betændelse i kroppen

Related Post

Leave A Comment